DOMOV / Trenerji - KK Vojnik

TRENERJI

Uroš Grešak

 

 

Trener članske ekipe.

 

Trenersko kariero sem začel v Zrečah kot vodja košarkarske šole, nadaljeval kot vodja vseh mlajših selekcij in zadnjo sezono deloval še kot pomočnik Zorana Martiča v članski 1. ligi.

 

V nadaljevanju trenerske poti sem bil kot trener mlajših selekcij v Laškem s svojimi ekipami večkratni udeleženec zaključnih turnirjev najboljših ekip v Sloveniji (tudi državni prvak in podprvak). V svoji karieri sem imel priložnost delati s številnimi današnjimi reprezentanti, med njimi z Žigo Dimcem, Klemnom Prepeličem, Alenom Omićem, Miho Lapornikom, Aleksejem Nikolićem ter z enim najboljših mladih centrov v ligi NBA Jusufom Nurkićem.

 

V sezoni 2015/16 sem prvič samostojno vodil člansko moštvo v 2. SKL in sicer ECE Celje. Od sezone 2016/17 pa se skupaj z ostalimi trenerji trudimo za afirmacijo mladih košarkarjev v KK Vojnik in postavitev kluba na čim višji nivo.

 

Tel.: 070 589 790

 

 

Matic Močenik

Trener ekip U19 in U17.

Kot igralec sem imel željo po trenerskem delu, tako da sem se hitro po zaključeni igralski karieri intenzivno posvetil trenerskemu delu. Kot trener sem treniral tako mlade kot starejše igralce, ki so člani moštev v prvi članski slovenski ligi ali pa še bodo v bližnji prihodnosti oziroma so bili vrhunski igralci, tudi z reprezentančno kariero (Jan Mlakar, Timotej Cuk, Marko Matijevič, Primož, Jure Brolih, Dejan Hohler, Aljoša Remus, Marko Verignella…).

Kot trener imam tudi mednarodne izkušnje, saj smo se s klubi udeleževali mednarodnih turnirjev ( Grčija, Romunija, Češka, Bosna, Hrvaška). Največ sem sodeloval in se naučil od Čuješ Matjaža, Benić Slobodana, Primorac Maria…

Spadam v val mladih ambicioznih trenerjev, z izzivi po novih dosežkih in znanjih. Premorem veliko znanja nove metodike individualnega treninga. Kar se tiče samega treninga, pa zagovarjam disciplinirano kreativnost ter predvidevanja raznih situacij oziroma kontrolirano hitro igro.

Veliko časa namenim v detajle posameznega elementa. »BREZ DELA NI JELA, SAJ DANDANES NIČ NE PADE IZ NEBA«.

tel. 041 927 430

 

Robert Suholežnik

 

Trener ekip U15 in fantovske ekipe OŠ Vojnik.

Sem profesor športne vzgoje in učim na OŠ Vojnik. Diplomiral sem iz športnega treniranja – košarka.

Moji prvi trenerski koraki so se začeli v času študija v Ljubljani, kjer sem vodil treninge starejših pionirjev za klub Union Olimpija. To je bil čas, ko je bil glavni trener članov Zmago Sagadin in od katerega, sem se tudi veliko naučil.

Po študiju sem se aktivno vključil v delo domačega kluba KK Vojnik, ki je vsako leto pridobival na članstvu, v šoli pa sem vodil ekipe ŠKL.

Kljub temu, da zaradi svoje majhnosti klub ne more posegati po najvišjih mestih, sem ponosen, da se dela kvalitetno tako po košarkarski kot tudi po vzgojni plati.

 tel. 031 299 399

 

Mateja Oprčkal

Vodja Košarkarske šole, trenerka ekip U9, U11, U13 in deklet U19.

tel. 051 227 315

 

Matevž Špes

Trener KŠ na Dobrni in Ljubečni.

tel. 040 524 631

 

Matija Lajnšček

Trener KŠ na Frankolovem in Vitanju.

tel. 051 227 716

 

 Marjan Oprčkal

Občasni trener, vodja kluba - sekretar, organizator.

tel. 031 564 115