DOMOV / Zmaga članov v derbiju v Dravogradu

14. november 2017

 

Člani V derbiju kroga zmagali v dravogradu in ostajajo sami na vrhu


Zanimiv in dramatičen je bil sobotni večerni derbi 4.ligaškega prvenstva med Dravogradom Koroško in Vojnikom. Naši fantje so večji del tekme zaostajali, a z veliko borbenostjo in kančkom sreče slavili v zadnjih sekundah tekme.


Članska 4. SKL VZHOD, 2. krog, 11.11.2017, Dravograd
Dravograd Koroška – Vojnik 72 : 74
(22:13, 16:20, 21:17, 13:24)


V športni dvorani Špic D v Dravogradu so bolje začeli domači, ki so spretno unovčili bučno podporo preko 150 navijačev. To jim je že v prvi četrtini zagotovili prednost devetih točk (22:13). Tudi sicer so med srečanjem večkrat vodili z dvomestno prednostjo. A tekma se je tokrat odločala v zadnji četrtini, kjer se je pokazala Vojniška nepopustljivost in dobra telesna pripravljenost.

V zadnji 2 minuti so krenili goste s točko prednosti 70:69, a je to prednost s trojko stopil 18-letni Goršek in v zadnjo minuto popeljav Vojničane z 2 točkama prednosti. Po storjenem prekršku naših fantov nad najboljšim strelcem domače ekipe Dušanom Špalirjev, je le ta zadel oba prosta meta in poravnal rezultat na 72:72. Našim fantom je za zadnji napad na tekmi ostalo še 25 sekund. Po minuti odmora so potrpežljivo počakali do zadnjih sekund srečanja, ko se je za prodor proti košu odločil Žiga Klančnik ob tem pa s podajo našel Jako Potočnika, ki je iz bližine ob izteku igralnega časa zadel za veliko in sladko zmago na težkem gostovanju v Dravogradu.

V tekmi, kjer naši fante niso imeli najboljšega strelskega dne, je bil najučinkovitejši 16-letni Jure Samec s 19 točkami.

 

Nova tekma naše fante čaka že to soboto, 18. novembra, ob 19.00 uri, ko v Vojniku v lokanem derbiju gostijo ekipo iz Vranskega. Pride in podprite naše fante v čim večjem številu!