DOMOV / OSVOJILI SARAJEVO

OSVOJILI SARAJEVO

11. april 2018

 

 

KK Vojnik se je med velikonočnimi prazniki udeležil mednarodnega košarkarskega turnirja za maljše kategorije v Sarajevu. Z ekipo U - 17 so dosegli odmeven rezultat, saj so se zavihteli do prvega mesta. Med 16 ekipami iz Srbije, Bosne, Slovenije so Vojničani prikazali najbolšo igro in tako več kot zasluženo domov odnesli velik pokal za prvo mesto. V samo treh dneh so odigrali šest tekem in vse tekme tudi dobili. Kljub natrpanemu urniku tekmovanja so našli čas za ogled Baščaršije, poizkušinjo čevapčičev in baklave.

Za KK VOJNIK so nastopali: Matevž Birk/ kapetam ekipe, Lucijan Jakopanec, Tjan Vinder, Vid Pikelj, Primož Petek, Lovro Čater, Nik in Nejc Marzidovšek, Urban Bolha, Luka Filipič, Juš Pešak.

Najboljši posameznik turnirja je postal Nik Marzidovšek.

Potrebno je omeniti, da je to tretja zaporedna zmaga na mednarodnih turnirjih, kajti lansko in predlansko leto so omenjeni fantje slavili v Ostravi in Zenici. Kam jih bo pot zanesla naslednje leto, pa bomo videli. 

 

 

Še en več dokaz, da K VOJNIK ima vizijo, strategijo oz., da omogoča mladim optimalne pogoje za napredek. Za odmeven uspeh so zaslužni vsi strokovni delavci, funkcionarji, podporniki, sponzorji, predvsem pa fantje, ki košarki namenijo veliko odrekanja, truda. "Prav ponosen sem, da lahko treniram oz. pripomorem k vzgoji teh fantov. Moram priznati, da poleg odličnih rezultatov v košarki dosegajo odlične rezultate tudi v šoli. Ne bi se branili še kakšnega sponzorja, ki bi nam omogočil še boljše pogoje za delo oz. odhod na turnir v bolj oddaljene države. Vsaka podpora je dobrodošla" je še pripomnil trener Matic Močenik.

 

Lep športen pozdrav!