DOMOV / Govori trener Matic Močenik

Govori trener Matic Močenik

15. oktober 2015

Vabljenji k branju pogovora s trenerjem članske ekipe. Matic Močenik je na kratko povzel dogajanje pred začetkom sezone. Več v pogovoru.

 

Govori Matic Močenik:

 

Letošnjo ekipo smo pomladili z nekaj perspektivnimi domačimi fanti (Nik Potočnik, Jure Samec), ki jih počasi že usmerjamo na nivo članske košarke, seveda skozi načrtovan in strokoven plan dela. Ti mladi domači igralci izvajajo tudi dodatne individualne treninge pred šolo. Ekipi smo dodali nekaj višine in dodatne moči, hrbtenica ekipe pa ostaja enaka kot v prejšnji sezoni. Strmimo k temu, da se bo v Vojniku igrala hitra, borbena in za oko gledljiva košarka, saj bomo lahko videli veliko lepih in atraktivnih potez. Strmimo tudi k temu, da kar se da uspešno predstavljamo Občino Vojnik po celotni Sloveniji.

 

V pripravljalnem obdobju smo odigrali deset prijateljskih tekem na katerih smo pokazali svojo homogenost, borbenost in pripadnost klubu. Za telesno pripravo skrbi Robert Suholežnik, ki je člansko ekipo pripravil na vrhunskem nivoju, za kar se mu zahvaljujem.

 

Cilji sezone:

V pretekli sezoni smo osvojili 3. mesto in si tako priigrali zgodovinski uspeh članske košarke v klubu. S tem smo se tudi uvrstili v 3. SKL, za katero se naposled nismo odločili. Za letošnjo sezono je cilj predvsem postati prvak lige oziroma si zopet zagotoviti nastopanje v 3. SKL in jo le pripeljati v Vojnik. 
Prav tako strimo k cilju uvajanju naših mladih igralcev v člansko kategorijo in jim tako posledično zagotoviti tudi prestop v klub višjega ranga.

 

Prihodnost:

Dobro se zavedamo, da imamo izvrsten podmladek kar kažejo tudi rezultati najmlajših generacij (2002 – 3. mesto v 1. SKL, 2003, 2004).

Za te dosežke mladih in da se jih toliko naveže na košarkarsko žogo sta deležna odlična trenerja Mateja Oprčkal in Robert Suholežnik, brez katerih si sploh ne morem predstavljati delovanja kluba in košarkarske šole. Kot trener kadetov, mladincev in članov lahko rečem, da dobim igralce z zelo dobrim tehničnim znanjem.

 

Ob koncu vse skupaj vljudno vabim na otvoritev sezone 17. oktobra ob 19 uri v Športno dvorano Vojnik.

 

Lep pozdrav in se vidimo 
Matic Močenik