DOMOV / Člani ligo odprli s stotico

Člani ligo odprli s stotico

02. november 2017

ČLANI LIGO ODPRLI S STOTICO

 

Kot zadnji so letošnje prvenstvo pričeli še naši člani, ki so v uvodni tekmi v lokalnem derbiju gostili ekipo Prebolda, ki se je po nekaj letih vrnila v 4. SKL.

 

Pričakovati je bilo, da bo gostujoča ekipa za naše mlade fante precej velik zalogaj, saj ima v svojih vrstah 2 igralca, ki sta v pretekli sezoni nastopala še v 1.ligi. Kar 211 cm visoki center Nejc Buda je branil barve Podčetrtka, branilec Tim Rozman pa Polzele.

 

A naši fantje se nasprotnika niso ustrašili in z odločno, hitro in agresivno igro 1. četrtino dobili z izidom 25-11. V 2. četrtini so ob spremenjeni obrambi in nekaj izjemnih metih prevladovali goste, ki so pokazali svojo kakovost in do polčasa znižali rezultat na 44-40, kar je dalo slutiti, da nas čaka tesna končnica, ki se za lokalni derbi tudi spodobi. A naši fante so ob polčasu strnili svoje vrste, zaigrali agresivneje v obrambi in učinkoviteje v napadu ter svojo prednost višali iz minute v minuto. Tako je nekaj minut pred koncem narasla na 30 točk, ob koncu pa obstala na 25, za lep končni rezultat 100-75.

 

V domači vrsti so se prav vsi igralci vpisali med strelce, če posebej pa veseli dejstvo, da sta svoje prve točke v članski konkurenci dosegla tudi oba 15 letnika Matevž Birk in Urban Bolha.

 

Naslednje srečanje bodo naši fantje odigrali v soboto, 11.11.2017 v Dravogradu.

 

Nova domača tekma pa že 18.11.2017 ob 19.00, ko jih v domači dvorani v Vojniku čaka nov lokalni derbi z ekipo z Vranskega. Vabljeni vsi v čim večjem številu, da pripravimo pravo navijaško vzdušje za novo zmago!